Alien

Ik ben een Alien, ik ben vreemd, ik heb heel rare gedachten, ik ben niet normaal, ik ben sociaal incapabel, ik denk dingen die andere mensen niet denken,...
Deze zinnen hoor ik als therapeut regelmatig in 1 op 1 sessies. Dan moet je weten: ik begeleid vooral mooie slimme gewone vrouwen, geen enkele is uitzonderlijk of Alien achtig te noemen.. Bijzonder en uniek zijn ze wel. Ik heb het voorrecht om hen te kennen en in hun hoofd, hart en ziel te mogen meeleven. 

Deze zinnen raken me iedere keer, diep in mijn eigen hart en ziel. Omdat ik ze herken. Ooit dacht ik ze namelijk ook over mijzelf. Die tijd is gelukkig al een tijd voorbij, maar ik kan me zo inleven in hoe het voelt, jezelf ‘raar, speciaal, niet passen in de maatschappij’ te vinden.

Misschien herken je er ook wel eentje? Dat je denkt: oh my, wat denk ik nu weer, ik ben niet normaal?

Ik start dit blog, om eerlijk te zijn, om jou de wereld te tonen van hoe het leven en onze gedachten echt zijn, omdat ik echt en authentiek ben en eerlijk wil zijn.

Ik wil mensen met mijn schrijven inspireren of op pad begeleiden, net als in een therapiesessie, om je te laten zien dat je een gewoon normaal mooi mens bent, die op je pad moeilijke dingen meemaakt, soms eens de afslag mist, maar ik heb het vertrouwen dat het met ieder van ons goed kan komen, want met mij kwam het ook goed.

Het gebruiken van metaforen en leven in de natuur helpt me vaak met dat vertrouwen: want ik weet na de winter (donker, koud, guur) komt altijd terug de lente (groei, zon, kriebels).Ik ben misschien zelf wel uniek en een tikkeltje speciaal (stiekem ben ik daar nu fier op), net als jou. Maar wat ik vroeger over mijzelf dacht als: “Ik ben raar en pas niet in de wereld, ik ben niet om van te houden.” dat klopt niet!

Ik ben het wel waard om er te zijn, met mijn gedachten, gevoelens, mijn hele zijn. Net als jij.

Daarom start ik dit schrijven (en misschien wel een audiofragment, voor de luisteraars onder ons), om je verhalen te tonen uit het leven, van een doodnormale therapeut, moeder en mens. En hoop dat die verhalen je iets bijbrengen, je tonen dat je ook wel ergens een gewoon uniek en ook mooi mens bent.

Ik wil je inspireren om door mijn verhaal, en verhalen die me raken uit mijn praktijk, met jouw verhaal aan de slag te gaan. Net zoals in een therapiesessie, jij hebt je leven in handen, je doet er verder mee wat je kan.

Met dit schrijven wil ik je vanaf nu verbinden met mij en anderen die je niet kent, en vooral met jezelf. 

Want door echt, authentiek en kwetsbaar met anderen samen te zijn, echte verhalen te horen dus, leer je veel van jezelf, want dan kan je onderzoeken en merken oh wij zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Kan je groeien en bloeien. Door zelf echt en authentiek te zijn, kan je nog meer groeien.

Dat is wat in therapie waarschijnlijk vaak gebeurd, je mag er schaamteloos jezelf zijn. Hoeft niet te denken:” wat vind de ander, de ander moet hierna ook met mijn verhaal aan de slag, ik wil de ander niet belasten.” Wat we soms nog niet durven in de harde wereld.

Ik merk het ook steeds tijdens een vrouwentongen kampvuur *, waar ieder zonder schaamte zichzelf kan zijn. Verbinden we diep en helen we door verhalen van anderen.

Ook daarom schrijf ik, omdat ik door stil te staan bij mijn authentieke zelf, ook kan groeien, omdat schrijven helend is (da's al een tip:).

Ik zal ook iedere keer een tip meegeven, door iets waar ik kon van groeien, misschien kan het ook jou ondersteunen.

Omdat ik ooit en vaak beticht ben geweest van niet te kunnen schrijven of mooi te kunnen spreken en ik nu de moed heb gevonden om het toch te doen. Omdat ik weet dat dit een angst is die ik overwon, door imperfectie los te laten (ik heb een mini taalstoornis). En ik veel leerde uit loslaten van imperfectie en ik bij het herlezen van dit boek dacht: iedereen zou dit ooit moeten lezen, deze tip:Lees De moed van imperfectie van Brené Brown. 
Veel plezier ermee, het leest makkelijk en is toch heel inzichtgevend.

Dank je om mij te willen lezen (om te luisteren word je best lid van de WhatsApp groep, waarin ik alleen dingen plaats - meditatie, deze verhalen)

Liefs
ine (initialen I.T. maar geen Alien ;))
Die vanaf nu schrijft en blijft 

P.s. ben je door iets getriggerd in dit verhaal, weet dat ik er voor je kan zijn, indien je dit wil.

* indien je vrouwentongen kampvuur niet kent, check hier de info.

Vorige
Vorige

Burn-out